lunes, 20 de diciembre de 2010

PASSSA’M LA RECEPTA


PROJECTE INICIAL

Introducció

Els centres cívics de Granollers acullen un gran nombre de participants, la majoria dels quals, però només s’apropen dels centres amb la finalitat de realitzar alguna activitat concreta o taller. A part de les entitats del barri, les quals utilitzen el Centre Cívic com a seu social.

És d'aquesta manera que hem detectat la motivació d’un col·lectiu de dones,  que comparteixen l’afició de cuinar i que els hi agradaria aprofitar els recursos del centre per compartir aquesta afició i intercanviar els seus coneixements, que en aquest cas, no són pocs.

És per aquests motius que proposem el projecte PASSA’M LA RECEPTA, com a excusa per canalitzar una demanda i alhora crear un espai de trobada entre les dones de Palou, a partir del qual es poden anar generant altres propostes de dinamització comunitària.


Objectius

- Crear un espai de trobada informal, còmode i agradable entre les dones del barri, amb elles i per elles.

- Potenciar l’intercanvi de coneixements entre les dones, partint de la base de que tothom té moltes coses a ensenyar i alhora dignificant i emfatitzant els sabers populars.

- Recuperar les festes populars i tradicionals a Palou, mitjançant l’elaboració de receptes de cada una d’aquestes.

Estratègies

  -  El projecte, inicialment, consistirà en calendaritzar tres o quatre trobades al llarg del curs,coincidint amb diferents celebracions tradicionals.

   -  En aquestes trobades el grup de dones es trobarà per elaborar conjuntament, la recepta corresponent a la data de celebració (castanyada, Nadal, etc.). Posant en comú les diferents formes d’elaboració de cada una, per tal d’acabar realitzant-ho de forma cooperativa, tot intercanviant trucs i sabers.

   -  Per tal de portar-ho a terme seran les pròpies dones les que decideixin com volen organitzarse, per tant, caldrà reunir-se amb elles per decidir com ha de ser el desenvolupament d’aquestes sessions.

    - Considerem que l’èxit recau en la participació directa d’elles al llarg de tot el procés, per tal de que en siguin les protagonistes.

   -  A partir d’aquestes trobades es poden posar en comú les receptes elaborades i al mateix temps convidar a tot el veïnat de Palou a compartir-ho i celebrar conjuntament les diferents festes populars.

No hay comentarios: