lunes, 20 de diciembre de 2010

POLLASTRE ROSTIT AMB FRUITES O BOLETS


Recepta de Maria Pont Vié 

Ingredients:
1 pollastre sencer
¼ oli més o menys
dues cullerades de llard
herbes: romaní, llorer…
1 cabeça d’alls
1 ceba
1 tomàquet
cullerot de caldo
500g de fruites confitades (taronja, pruna, pera, cirera…)
tros de pell de llimona
fulles de menta
anís

 Preparació:

Socarrimarem el pollastre a la flama per deixar-lo net de ploma, el trossejarem i un cop net i escorregut, el salpebrarem. Prepararem una cassola on hi posarem l’oli i un parell de cullerades de llard. La cabeça d’alls, la ceba i el tomàquet, tot això sencer, també les herbes i aleshores el pollastre trossejat i salpebrat.

El deixarem que es vagi daurant a mig foc tot girant-lo continuadament fins a ser cuit. Llavors traurem un xic d’oli, i li afegirem un cullerot de caldo o d’aigua. Li fem la xup xup amb el foc baix i li afegirem un bon raig d’anís per damunt del pollastre.

Seguidament hi posarem les fruites confitades, taronja, prunes, peres, cireres…sols hi estaran de 5 a 10 minuts, no més. I ho traurem del foc.

Ho servirem en una plata gran i al voltant li posarem les fruites confitades. Adornarem amb fulles de menta.

No hay comentarios: